| Rossie | Stamtavle | Rasebeskrivelse | Utstilling | Lydighet | Jakt | Karaktertest | SIB |

  

 

         

 

Pebishar's Savanna Rossie

 Navn: Rossie
 Født: 02.12.2003 - 18.12.2013
 Premiering utstilling: 2 x CERT og BIM

BIR og BIS Jaktklasse
 Premiering lydighet: Årets lydighetshund LP I 2007

1. premie klasse I med 189 poeng, nr 1 i klassen og Agdermester lydighet klasse 1 2007

Årets lydighetshund LP II 2008
2 x 1. premie klasse II og 2 x nr 1 i klassen

Retrievermester klasse II 2008

1. premie klasse III med 289 poeng og 1. plass i klassen, opprykk elite
Agdermester lydighet klasse III 2009
Årets LP hund klasse III 2009

2 x 1. premie i eliteklassen

Agdermester Elite 2009

Premiering jakt: 1. premie BK

Lagmester Jakt 2008 NRK avd Agder
Klubbmester Jakt BK 2009 (94 av 100 poeng)


Vinner av Retrievercupen (jaktcupen) i Agder 2008/2009 (93 av 100 poeng)

Årets jakthund BK 2009 NRK avd Agder

Annet Årets Dual Purpose Golden 2010


Beste golden retriever i Retrievercupen 2010

Karaktertest: Bestått
 

 

 

Om Rossie

 

Rossie er født 2. desember 2003 og kom til oss fra Kennel Pebishar på Gjøvik. Hennes mor er Pebishar's Scarlet. Hennes far er N UCH Bendik Av Vervik som bor på Kennel Waterloo i Danmark.

Vi hentet henne på Gjøvik i februar 2004 i en forrykende snøstorm, det var nesten med "livet som innsats" da det bare så vidt var mulig å skimte veien hjem til Kristiansand... Men det har vi aldri angret på, for Rossie er en veldig søt og morsom hund som vi har utrolig mye glede av, hun er alltid blid, og hun er fantastisk snill og omgjengelig. Hun er en drømmehund om morgenen og sover til langt på dag, helt til noen andre i huset finner det for godt å stå opp...
 

Da vi fikk Rossie våknet interessen for utstilling. Yngvild  Åse på kennel Waterloo fikk "lokket" oss med på et valpeshow, og da var det gjort! Hun har gjort det bra på utstilling som valp (BIR, BIG RES, takket være god hjelp fra Yngvild Åse og hennes venninne Lisbeth Byvold som var snill og stilte henne for oss til tross for at hun var svært ulydig i ringen ;-)). I voksen alder har hun 2 x CERT og BIM som beste resultat fra utstilling (Freda Marshall, UK og Jim Richardson, UK).


Ellers er Rossie veldig kvikk og livlig, og har stor arbeidskapasitet. Hun er svært lettlært, men hun er også selvstendig og har en egen vilje som ikke alltid samsvarer med vår... Rossie lever etter mottoet "selvsagt har jeg will to please, men man har da også sin egen vilje å hensynta"... I tillegg lider hun av det etter hvert nokså kjente "rumperakettsyndromet"... Vi har derfor begynt å trene lydighet med henne. Hun er kjempeflink og oppmerksom under lydighetstreningen, og det ser ut som hun har det veldig gøy. Problemet er i og for seg ikke øvelsene, der er hun veldig flink, men å holde henne i ringen... Men hun har kommet seg betraktelig med alderen, og hun vant i Agdermesterskapet i lydighet klasse 1 i 2007 med 189 poeng, og ble med det Agdermester i lydighet klasse 1 2007. I juni 2008 fikk hun 1. premie og vant klasse II på Arendal Schäferhundklubbs lydighetsprøve, og i september hun fikk nok en 1. premie og vant klasse II på Kragerø Hundeklubbs lydighetsprøve. I mai 2009 slo hun til på Arendal Schäferhundklubbs lydighetsprøve med 6 tiere, klassevinner og en solid 1. premie i klasse III. Nå har hun 2 x 1. premie i eliteklassen og mangler bare en 1. premie for å bli norsk lydighetschampion, så får vi se om vi klarer championatet til slutt :-)


Vi driver også med jakttrening, noe Rossie ser ut til å trives utmerket med. Hun apporterer bra både på land og i vann og har veldig gode avleveringer, imidlertid er hun foreløpig litt lunken til å ta vilt på land, men i vann går det fint. I skrivende stund har hun 1. premie fra BK.


Rossie er også svært glad i søk-i-bygg trening! Hun går med stor iver løs på alle etasjene og gir seg ikke før hun har funnet ethvert menneske som måtte ha gjemt seg i bygningen.


Som sin navnefar (Paolo Rossi) er Rossie veldig god til å spille fotball, men hun er utrolig ego og sentrer lite.. Ballbesittelse er hun derimot utmerket på... Fotball og lek med sin "matfar" ser ut til å være toppen av lykke for Rossie!


Ellers er Rossie så heldig at hun har egen "hundevakt" (en av "bestemødrene" som skjemmer henne bort..) som passer henne stort sett hver dag og går tur med henne, men hun er også en populær gjest på kontoret mitt hvor hun ligger rolig og tygger på et bein. Dersom hun må være alene hjemme en dag, møter hun oss alltid logrende i døra med ball eller teppe i munnen...

 

Vi mistet dessverre Rossie 18.12.2013. Du vil alltid være i våre hjerter <3 <3 <3