Hjem Rossie  Stamtavle Rasestandard Nyheter Resultater
Planer Lydighet Rossies corner Bildegalleri Gjestebok Linker


Nyheter
 

Dato: 19. juli 2006
Vår nevø Thomas har vært på besøk i Kristiansand, og mamma Marianne Bjørnstad tok dette flotte bildet av Thomas og Rossie i kveldssolen! Bildet på klikkes på for en større versjon.

Dato: 7. juli 2006
Da har vi begynt sommerferien! Her er noen sommerbilder av Rossie.


Dato: 17. og 18. juni 2006
Helgen har vi tilbrakt i stekende varme på Østlandet! Lørdag var det utstilling i Drammen - og i stor kontrast til fjorårets utstilling hvor det "høljet ned" var det i år sol og minst 25 grader!!! Lørdag var det utstilling på Ekeberg i Oslo, ikke fullt så varmt der, heldigvis. Resultater og kritikker var vel ikke det heeeelt store denne gangen - det ble med en ren rød sløyfe begge dager. Kritikken kan du lese her.


Foto: Elin van Gasteren

Her er flere bilder fra turen:
 

Dato: 10. juni 2006
Da er Rossie jaktpremiert! Rossie fikk en flott 3. premie av dommer Trond Gjøtterud på NRK avd Agders jaktprøve i dag. Vi er veldig fornøyd med det tatt i betraktning den korte tiden vi har hatt å trene på frem mot prøven, vi startet jo ikke jakttrening før jaktkurset begynte 13. og 14. mai 2006. Feilene som ble gjort skyldes stort sett førerfeil og ting vi ikke har trent på, også var det selvsagt litt av Rossies sprell da... Men alt i alt må vi si oss fornøyd med premiering!!! Rossie ble i alle fall beste golden, hehe... Her er kritikken.


Dato: 1. juni 2006
Rossie er påmeldt til NRK avd Agders jaktprøve og workingtest (nybegynnerklassen) 10. og 11. juni 2006.


Dato: 24. mai 2006
Rossie er påmeldt til NKKs utstilling i Drammen den 17. juni og NRK avd Oslos utstilling på Ekeberg den 18. juni 2006.
 

Dato: 17. mai 2006

   Vi ønsker alle en god 17. mai!    
 

Dato: 9. mai 2006
Kjersti Haga ( Atelier Haga) har malt dette flotte bilde av Rossie! Hun maler blant annet dyr etter fotografier (hehe... vel kan Rossie "sitt og bli", meeen vi hadde nok ikke fått Rossie til å sitte i timesvis:-) Vi er sååå fornøyd med resultatet, og synes hun har klart å fange Rossies uttrykk kjempeflott! Nå gjelder det bare å finne ut hvor det flotte bildet skal henge! Bildet kan  klikkes på for en større versjon.


 

Dato: 7. mai 2006
Da var helgens siste utstilling overstått. Rossie ble "plukket ut" i vinnerklassen i dag, men ikke plassert. Dommer Sverre Sand ga henne følgende kritikk ;

"Tispe av bra type og størrelse. Bra hode og uttrykk. En anelse store øyne. Velansatte ører. Saksebitt. Velvinklet frem som bak. God hals og overlinje. Godt tilliggende albuer. Bra kryss. Brede lår. God knevinkel. Bra benstamme. God pels. Godt gemytt. Velpresentert".


Foto: Svein Scheie

Her er flere bilder fra utstillingen, Svein Scheie har tatt bildene.

Ellers ble det 2 svenske championer som "stakk av" med begge certene i dag:-)


Dato: 6. mai 2006
Da var NRK avd Agders utstilling over. Rossie ble ikke plassert denne gangen heller, men fikk meget god kritikk av dommer Anne Liland.

1 AK med følgende kritikk;

"Feminin tispe av prima type. Tiltalende, feminint hode, bra hals og overlinje. Tilstrekkelig vinklet fram, meget god bakpart. Ellers velbygget. Bra benstamme. Effektive bevegelser. Bra pels. Bra størrelse. Meget gode linjer".

Vi satser friskt igjen i morgen, hvis vi finner vaksinasjonskortet i tide... Kan ikke finne det etter Stavangerturen, men jeg skal lete godt i løpet av kvelden:-)
 

Dato: 2. mai 2006
I dag har vi deltatt i Sørlandets Brukshundklubbs Match Show! Av 27 deltakende hunder plasserte dommer Sven Slettedal Rossie som nr 3, noe vi er kjempefornøyd med! En fin oppladning til helgens utstillinger!

(Klikk på bildet for større versjon)


     Foto: Elin van Gasteren

Dato: 28. april 2006
PM for NRK avd Agders utstilling i Kristiansand er klar. Det er påmeldt 37 golden..


Dato: 26. april 2006
PM for NKKs utstilling i Kristiansand er kommet. Det er påmeldt 39 golden og hele 90 (!) flat.
 

Dato: 25. april 2006
Da er Rossie blitt en blogger! Besøk Rossies blogg her!
 

Dato: 24. april 2006
I helgen har vi ladet opp til utstillingene med utstillingstrening i regi av Retrieverklubben på Hamresanden i strålende solskinn. Det var ringtrening og klipping i anledning utstillingen vår. Endelig har vi fått en "proff" til å klippe Rossie, Dag Wennesland har vært så snill å klippe henne for oss. Så fin har hun ikke vært siden oppdretter Astrid på Kennel Pebishar klippet henne sist...;o) Det er tydelig at vi ennå har litt å lære...

Ellers har Dag sendt oss bilder fra NRK avd Rogaland - alltid gøy å se hvordan man ser det fra dommerens vinkel...

(Klikk på bildet for større versjon og flere bilder)


Foto: Dag Wennesland

Dato: 21. april 2006
Da ser det ut til at Rossie har fått løpetid (igjen, hehe...), det ser mer normalt ut denne gangen.. Det passer jo ikke akkurat "perfekt", men det gjør det vel aldri:-) Tror i alle fall hun er over den verste perioden til utstillingene på hjemmebane Kristiansand 6. og 7. mai 2006.
 

Dato: 11. april 2006

 

Dato: 9. april 2006
Vi har vært på utstillinger i Rogaland. Det ble 1 AK både lørdag og søndag, men ingen plassering på oss i Rossies debut i åpen klasse. Hun fikk likevel god kritikk:

Jærutstillingen, lørdag, dommer Erik Reitzel:

"2 år, tispe (?). Velformet hode. Velansatt hals. Velformet kropp. Gode ben og bevegelser. Tilfredsstillende pels".

Retrieverklubben avd Rogaland, søndag, dommer Vidar Grundetjern (dommerbytte pga SAS):

"Meget god type og størrelse. Godt hode. Korrekt ansatt ører. God hals med noe halshud. Meget god kropp. Velutviklet forbryst. Utmerket overlinje. Velvinklet og velgående. Beveger seg noe trangt bak".

Her er bilder fra utstillingene

Ellers fikk Bonzo (Hempth's James Bonzo) sitt andre CERT, og vi gratulerer så mye til Elin og Bonzo! Det var så fortjent, så fortjent!!! Dessuten gratulerer vi også Marianne og Svein med flotte resultater på Marco og Nero, og Kamilla og Steinar med flotte resultater på Rico og Pan!
 

Dato: 1. april 2006
PM for Retrieverklubben avd Rogalands utstilling i Stavanger (09.04.2006) kom i posten i dag. 43 påmeldte golden hvorav 26 tisper, 12 hannhunder og 5 valper.


Dato: 1. april 2006
Etter en meget lovende generalprøve i går valgte vi å delta på lydighetsprøven i Vennesla til tross for Rossies infeksjon .. Katastrofe er vel det som er mest dekkende... Her er nå i alle fall resultatet...
 

Dato: 31. mars 2006
Veterinærbesøk... Jeg synes denne "løpetiden" artet seg veldig forskjellig fra de forrige, bl a var det ikke friskt blod og hun hovnet ikke nevneverdig opp, men det passet jo veldig godt tidsmessig... Og Rossie var jo like kvikk og livlig som vanlig... Men etter hvert ble jeg så skeptisk at jeg tok Rossie med til veterinæren i dag morges, og det viste seg at løpetiden egentlig var en urinveisinfeksjon... For sikkerhets skyld tok de også en blodprøve for å utelukke livmorbetennelse, men der var alt i skjønneste orden. Ellers er hun i strålende form, klar for nye turer med Bonzo etter et kort opphold:-)
 

Dato: 28. mars 2006
Det blir visst ikke noen lydighetsprøve på oss til helgen likevel da den lille frøkenen vår har gått bort og fått løpetid... Litt dårlig timing, men det er vel lite å gjøre med det:-) Men vi stiller likevel på utstillingene i Stavanger 8. og 9. april 2006 - det er ikke hver dag Rossie er i pels, så vi får vel utnytte muligheten selv om det er løpetid. Rossie er veldig grei å ha med å gjøre uansett, så vi får bare ta henne inn etter at hannene er ferdig, så går det nok bra;-)

Tror det er nye muligheter for oss på lydighetsfronten i Arendal (Arendal og Omegn Hundeklubb) 4. og 25. mai 2006;-)
 

Dato: 25. mars 2006
PM for Sør Rogaland Brukshundklubbs utstilling i Stavanger (08.04.2006) kom i posten i dag. 38 påmeldte golden denne gangen:-)
 

Dato: 22. mars 2006
Da er Rossie påmeldt til NRK avd Agders og NKKs utstillinger i Kristiansand, henholdsvis 6. og 7. mai. 2006. Endelig noen utstillinger på hjemmebane;-)
 

Dato: 18. mars 2006
Rossie "poserer" med sin favorittball....


     (Klikk på bildet for å få en større versjon)
 

Dato: 11. mars 2006
Det er fortsatt snø og kaldt i Kristiansand, gradestokken kyper ofte nedover mot -10 for tiden.. Snøen har snart ligget i 2 måneder, og det er jo uvanlig her nede i sør.. Men Rossie synes bare det er gøy med snø og kulde, og "ploger" seg vei med hodet under snøen....


    (Klikk på bildet for å få en større versjon)
 

Dato: 1. mars 2006
Hurra! Rossie er røntget, og er HD- og AA fri!

I romjulen kjørte vi inn til Oslo Dyreklinikk for å røntge Rossie. HD resultatet fikk vi opplyst der og da ettersom veterinær Trond Bergsjø er autorisert NKK avleser. Men NKKs hovedavleser, veterinær Petter Heim, skulle også se på bildene først, og pga omlegging av datasystemet hos NKK tok det sin tid.... Heldigvis var han enig:-) og Rossie ble erklært HD fri.! I dag morges kom det en hyggelig gratulasjonsmelding fra oppdretter Astrid og Roger på Kennel Pebishar,  AA resultatene vi har ventet så lenge på er endelig kommet på DogWeb, så nå er Rossie erklært både HD- og AA fri! 
 

Dato: 25. februar 2006
Da er Rossie påmeldt til Vennesla hundklubbs lydighetsprøve den 1. april 2006. Rossie skal imidlertid ha løpetid i disse dager, så vi krysser fingrene for at vi rekker dette før eller eventuelt etter løpetiden:-)  
 

Dato: 19. februar 2006
Snøen fortsetter å lave ned i Kristiansand, og de firbeinte fryder seg! Nå har vi hatt snø i over en måned sammenhengende, og det er sjelden kost her sør. Fredag falt det mye ny snø, og det er visst veldig stas.. Morsomst er det å hjelpe til med skuffingen ved å "ploge" med nesen... gjerne med hele hodet under snøen.... I dag har vi vært på søndagstur i snøen med Elin og Bonzo, og gjensynsgleden var stor..  Se bilder her.


 

Dato: 13. februar 2006
Da er Rossie påmeldt til NRK avd Rogalands utstilling 8. april 2006 og Sør Rogaland Brukshundklubbs utstilling 9. april 2006. Dette blir årets første utstillinger for Rossie, og debut i åpen klasse:-)
 

Dato: 8. februar 2006
"De tre musketer" , Debbie, Bonzo og Rossie på tur:-)


Dato:
6. februar 2006
Søndag var det premieutdeling i SBK's interne lydighetskonkurranse. Rossie hadde overhodet ikke "dagen" under konkurransen, og endte opp som nr 5. i Klasse III. Hun reiste seg under fellesdekken som hun vanligvis er svært sikker på (
og løp rundt som en gal for å leke med en border collie som hun har blitt kjent med på formiddagene hos min mor),
, og bare snuste i bakken under fri ved fot. De nye øvelsene vi hadde øvd inn til konkurransen, "apport over hinder", "fremadsending med dekk", "sitt under marsj" og "dekk under marsj" klarte hun derimot utmerket... Jaja, vi har tydeligvis godt av konkurransetreningen:-)
 

Dato: 24. januar 2006
Svein Scheie tok dette flotte bildet av Rossie under øvelsen "Apport over hinder" på lydighetstreningen i går:-)


    (Klikk på bildet for å få en større versjon)


Dato: 22
. januar 2006

Vi har vært ute på tur i den flotte vinterværet. Se bilder her..


Foto: Elin van GasterenDato: 21. januar 2006
Snøen laver ned i Kristiansand, og Rossie synes det er vanvittig gøy! Tror hun husker sin snøfulle barndom på Gjøvik...  Hun er helt vill i alle fall...

      

(Klikk på bildene for å få en større versjon):
 

Dato: 15. januar 2006
Så har Rossie fått sin lydighetsdebut... Vi deltok i Agdermesterskapet i lydighet i dag, og Rossie fikk en 2. premie og ble nr 5 i klassen.. Alt i alt er vi fornøyd, Rossie fikk fire 10'ere, men ble dessverre "offer" for uheldige omstendigheter under øvelsen "Fri ved fot"  som gir hele 40 poeng.  Kritikken kan du se her.


Ellers gratulerer vi Elin & Bonzo (Hempth's James Bonzo) og Hedvig & Miro (Fosliskrentens Clear-Cut Flyer) som begge fikk 1. premie og opprykk til klasse II! Hurra! Vi kommer etter!


Miro, Rossie og Bonzo

Dato: 13. januar 2006
Vi har vært til kontroll hos veterinæren med Rossies øre. Heldigvis ser det ut til at ørebetennelsen stort sett er borte. Men hun må fortsette på medisinen en uke til, og det er hun nok ikke så begeistret for... Med en gang flasken med øredrypp kommer frem rømmer Rossie...


Dato: 8. januar 2006
Så var det bare "strømpefetisjisten" Rossie som hadde vært ute igjen... I går kveld kastet Rossie opp årsaken til magesyken  - en stor strømpe - (for hvilken gang...) Den har nok ligget og "ulmet"  i magen en stund. Så da satser vi på å få i henne noe mat i dag - så går det nok over:-) Formen er allerede bedre - hun har vært ute og veltet seg i nysnøen som har kommet i natt:-)


Dato: 7. januar 2006
Flere dårlige nyheter..
Rossie har fått en fryktelig magesyke og har vært ute 6 ganger i natt, og toppet det hele med oppkast til morgenen i dag:-(  Hun har ikke særlig matlyst, men vi har fått lurt i henne litt yoghurt naturell  og en brødskive. Vi får ta det litt med ro i dag, så håper vi det går over  til i morgen..
 

Dato: 6. januar 2006
I går oppdaget vi at et av Rossies ører var illevarslende rødt og varmt... Vi tok oss en tur til veterinæren i formiddag, og det viser seg at Rossie har fått ørebetennelse. Etterpå fikk hun være "kontorhund" resten av dagen, hvilket hun var svært fornøyd med:-) Vi fikk medisin til å dryppe i øret, så da håper vi det går over snart:-)


Dato: 4. januar 2006

Sidene har fått ny layout!

 

Dato: 31. desember 2005
Vi har vært på nyttårstur til Kristiansands høyeste topp, Hellestønuten! Se bilder her.

 


Dato: 23. desember 2005

                
Vi ønsker alle en god jul og et godt nytt år!

             

 

Dato: 18. desember 2005
I helgen har vi deltatt på "Søk i bygg" konkurranse i Sørlandets Brukshundklubb. Rossie deltok i klasse III, dvs at hun måtte beherske lydighet, apportering og søk etter figuranter i bygget. Ettersom Rossie var nesten siste hund inn i bygget hvor en del hunder hadde "lagt igjen spor etter seg...", var vi vel ikke heeelt fornøyd med gårsdagens konkurranse... sett i forhold til hva hun har prestert på trening...  Men det viste seg å holde, og Rossie vant klasse III! Rossies gode flatvenn Hempth's James Bonzo kom på en kjempefin 3. plass i klasse III, og det til tross for at han bare har gått ett kurs tidligere! Kjempeflott. Hempth's Debbie Lane gjorde også en kjempefin innsats i klasse 1, og fikk en flott 5. plass med "HP"!

Vi gratulerer!

  

Dato: 17. desember 2005
Vi har oppdatert planene for 2006. På lydighetsfronten skal vi prøve oss i klasse 1 allerede 15. januar 2006, men på utstillingsfronten rekker vi neppe noe  før utstillingene i Rogaland i april (
Norsk Retrieverklubb avd Rogaland 08.04.2006  og Sør-Rogaland Brukshundklubb 09.04.2006) ettersom Rossie røyter for fullt ennå, og i tillegg kommer løpetiden i februar/mars:-(
 

Dato: 12. desember 2005
Da er Rossie påmeldt til sin første lydighetsprøve!

15. januar 2006 avholdes det lydighetsprøve i Kristiansand hundeklubb, og etter mye "betenkningstid" har vi meldt oss på... Vi får legge oss i hardtrening i julen... Rossie kan alle øvelsene, men utfordringen er å unngå at hun tar seg noen av sine berømte sprintrunder på egenhånd for å leke litt.... 
 

Dato: 2. desember 2005
Rossie fyller 2 år i dag!

   

Vi gratulerer !!!
 

Dato: 27. november 2005
Så kom snøen til Kristiansand...


(Klikk på bildet for å få en større versjon):
 

Dato: 25. november 2005
Rossie har vært på besøk på kontoret mitt i dag. Ettersom "hundevakten"  (min mor) skulle reise bort i dag, fikk Rossie være med på kontoret mitt.  Da jeg uventet måtte ha et lite møte var det imidlertid noen som ble litt utålmodige... Det var myyye rart der inne som kunne tygges på for en liten hund... Heldigvis fristet ikke saksmappene, men lovsamlingen ble visst reddet i siste liten .. og erstattet med et bein... Ellers var Rossie meget eksemplarisk, og lå og kikket på livet i gangene...

Etterpå ble det en tur på Fòrsenteret hvor Rossie ble veid (til 31 kilo) og fikk diverse PRO PLAN effekter, for etter at hun ble børstet i går kveld  og vi satt igjen med 5 "never" med underull,i tillegg til  alt som lå på gulvet fra før, kunne vi bare konstatere at årets 4. røyterunde var i gang, og da ble det besluttet fòrskifte.. Nå prøver vi oss på PRO PLANS laksefor - så får vi se hvordan det går..

(Klikk på bildet for å få en større versjon):

Dato: 20. november 2005
Vi har vært på SIB III kurs (SØK I BYGG) i helgen sammen med Elin og Bonzo (Hempth's James Bonzo)!  Både Rossie og Bonzo gjorde en strålende innsats, og er nå klar for internkonkurransen i desember. Rossie har tidligere gått på SIB I og II, og synes det er utrolig gøy å finne figuranter som er skjult i skap, bak bører og ellers i mørke kjellerrom. Men denne gangen holdt det ikke å finne figuranten, hun skulle også apportere en gjenstand som figuranten holdt i hånden og tilbake til meg. Etter en litt nølende start på lørdag (hun ville helst spise godbiter og ha det moro med figurantene) gikk det så aldeles strålende i dag;-). Hun fant figuranter, apporterte med iver og fart, og avleverte nærmerst perfekt til slutt! Så nå ble vi flyttet opp til klasse III i internkonkurransen.... For Bonzo var det første kurset, og egentlig skulle han begynt på SIB I, men han gjorde en strålende innsats både på den delen som gjelder å finne figuranter samt den delen som gjelder å apportere en gjenstand fra figuranten! Det skulle ikke forundre oss om vi møter Bonzo i klasse III i internkonkurransen;-)

(Klikk på bildet for å få en større versjon):

Dato: 13. november 2005
Vi har vært på utstillingstur til Kongsberg i helgen.. Med hele 17 tisper i AUK ble det ingen plassering på oss denne gangen, men likevel en strålende kritikk
:

"Utmerket type. Ganske stor. Feminin.. Velformet hode. Flott hals. Tilstrekkelig vinklet framme. Bra vinklet bak. Stram, fin overlinje. På grunn av manglende pels virker buklinjen noe opptrukket. Bra benstamme. Bra bevegelser".

(Klikk på bildet for å få en større versjon):


Foto: Elin van Gasteren

Ellers gratulerer vi igjen Elin og Bonzo (Hempth's James Bonzo) med 1 AK, 2 VK m/ CK 2 BHK - nå er ikke certet langt unna! Debbie (Hempth's Debbie Lane) gjorde også en flott figur i sin utstillingsdebut! Gratulasjoner går også til Kamilla og Steinar med en kjempefin 1 JK 2 JKK m/ HP til Pan (Hempth's Pan's Promise), og e
llers gratulerer vi også Sven Olav (med Reagårdens Dole A-Hestviken), tror det ble 1 JK, 4 JKK:-)
 

Dato: 7. november 2005
PM for Kongsberg Hundeklubbs utstilling i Kongsberg (13.11.2005) er klar. 89 påmeldte golden hvorav 20 valper (tror jeg:-))


Dato: 23. oktober 2005
Sidene har fått ny "høstlook"! De flotte høstbildene i banneret har jeg fått låne fra Nina, Baily og Norton, og inspirasjonen til "høstlayouten" er hentet fra deres flotte side http://www.retriever.cjb.net/!
 

Dato: 14. oktober 2005
Ukens bilder er hentet fra dagens høsttur i Baneheia;

(Klikk på bildene for å få en større versjon):

           

                
 

Dato: 9. oktober 2005
Ukens bilder er hentet fra jakttrening med Elin, Bonzo og Debbie (
Hempth's James Bonzo og Hempth's Debbie Lane) på Timenes ;

(Klikk på bildene for å få en større versjon):

         

Dato: 8. oktober 2005
Vi har vært på utstilling i Telemark (NRK avd Telemark). I dag ble det 1 AUK, 2 AUKK, i høstens første  innendørsutstilling. Hadde nesten glemt hvordan det var, og ikke minst hvor trangt og varmt det var! Teltet var sårt savnet! Kritikken kan du lese
her.

Vi gratulerer Elin og Bonzo (Hempth's James Bonzo) sååå mye med supert resultat, i dag ble det 1 AK,, 2 VK /m CK. Flott resultat, selv om det er litt surt å være såå nær certet! Men neste cert er rett rundt hjørnet! Ellers gratulerer vi også Sven Olav (med Reagårdens Dole A-Hestviken), Kamilla (med Hempth's Pans Promise) og Marianne (med Foslieskrentens Give me Five) med flotte plasseringer i juniorklassen!
 

Dato: 4. oktober 2005
Rossie og Bonzo (Hempth's James Bonzo) vant Canis' fotokonkurranse for september i kategorien "Søte hunder" med dette bildet! Fotografen takker de velvillige modellene;-)

Klikk på bildet for en større versjon..

Dato: 2. oktober 2005
I dag har vi vært på tur i nydelig høstvær til Kristiansands høyeste topp, Hellestønuten, som er 166 meter over havet.
Sammen med Elin, Tom og Anna (med Bonzo og Debbie) og Svein og Marianne (med Marco, Nero og Kenny) la vi i veg i høstsola. Det var tungt (og noen snudde forståelig nok underveis..), men vel verdt turen.. Utsikten på toppen var nydelig, og hundene koste seg sammen i det fine været. Bilder fra turen er lagt ut
her.

Klikk på bildene for å få en større versjon.

                          


Dato: 1. oktober 2005

PM for NRK avd Telemarks utstilling i Porsgrunn (08.10.2005) kom i posten i dag. 50 påmeldte golden hvorav 28 tisper, 10 hanner og 11 valper.
 

Dato: 29. september 2005
I dag klarte Rossie NKKs Bronsemerke (appellmerket)!

Rossie og Bonzo (
Hempth's James Bonzo) har i høst gått på Bronsemerke/Klasse 1 lydighetskurs i Sørlandets Brukshundklubb. Som en avslutning på kurset ble det arrangert Bronsemerkeprøve. Og i dag klarte de begge bronsemerket!! Nå står klasse 1 for tur for de kommende lydighetschampionene:-)  Klikk her for å se resultatet!

Klikk på bildene for å få en større versjon.

           
        Foto: Elin Van Gasteren
 

Dato: 25. september 2005
Ukens bilder (klikk på bildene for å få en større versjon):

    


Dato: 17. september 2005
I dag har vi vært på "retrieverdag" i Retrieverklubben avd Agder. Mange aktiviteter for store og små, både match show, jaktpost med apporteringsøvelser og spørrekonkurranse. Det var strålende sol og mange deltakere som koste seg i varmen...

Frode Mong tok noen flotte bilder av en ivrig Rossie på jaktposten;

Klikk på bildene for en større versjon..

                      
Foto: Frode Mong                                                                                    Foto: Frode Mong


   
Foto: Frode Mong                                                                                     Foto: Frode MongDato: 15. september 2005
Da er Rossie påmeldt til NRK avd Telemarks utstilling i oktober og Kongsberg hundeklubbs utstilling i november. Den første utstillingen er vi imidlertid ikke sikker på om vi rekker pga at Rossie har begynt å røyte:-(


Dato: 11. september 2005

I dag stod vi opp kl 05.00 for å bade og "stashe" Rossie før turen gikk til NKKs utstilling i Rogaland! Og det var vel verdt strevet!
Resultatet var over all forventning!

Vi ble mer og mer nervøse ettersom dommeren ga så mye blått (t.o.m til hunder som stod for championat!), og vi var sikre på at dette kom til å bli katastrofalt, spesielt siden halve pelsen lå igjen i dusjen hjemme :-)  Rossie slo imidlertid virkelig til og vant unghundklassen med hederspris! Hun ble 1 AUK, 1 AUKK med HP for dommer  Henric Fryckstrand!

Også Bonzo (Hempth's James Bonzo) fikk fin plassering med 1 AK, 4 VK, gratulerer til Elin og Bonzo! Rossie gratulerer også Marco som har vært på jaktprøve i dag og fått en kjempefin 2. plass og ble klassevinner i nybegynnerklassen!

Rossies kritikk kan du lese her.


           
Foto: Elin Van Gasteren                                                                                    Foto: Elin Van Gasteren
 

Dato: 6. september 2005
Endelig har utstillingsteltet vårt kommet! (Det tok 1 dag å sende teltet fra Danmark til Oslo, så tok det 20 dager på turen fra Oslo til Kristiansand;-)) Slik ser det imidlertid ut:
Kennel Cabaka


Dato: 5. september 2005
Rossies favorittflat Bonzo (Hempth's James Bonzo) har fått ny flott hjemmeside!

Her er link til siden


 

Dato: 4. september 2005
Ukens bilde (klikk på bildet for å få en større versjon):
Dato: 2. september 2005

PM for NKKs utstilling i Stavanger kom i posten i dag. 42 påmeldte golden.


Dato: 26.-28. august 2005
Vi har vært på utstillinger på Ringerike (NRK avd Ringerike og NRKS Spesialutstilling) i helgen. Vi hadde en flott tur sammen med Elin (med Bonzo), Marianne og Svein (med Marco & Nero), Kamilla & Steinar (med Rico & Pan). Været var strålende til tross for alle dystre værmeldinger, og endelig ble det plasseringer på Rossie, til tross for våteksem og et stort antall påmeldte hunder! Lørdag ble det 1 AUK, 4 AUKK, og søndag ble det 1 AUK , 5 AUKK. Kritikkene kan du lese her.

Rossie gratulerer spesielt Elin og Bonzo (Hempth's James Bonzo) med 1 AK, 4 VK m/ CK, 5 BHK på Spesialutstillingen, og det i en klasse med utrolig mange og flotte hunder! Gratulasjoner går også til Nero (Fosliskrenten's Give me five med en flott debut i juniorklassen med henholdsvis 1 JK, 4 JKK og 1 JK, 2 JKK! Også til lille, store Odin (Hempth's Jack-Odin), som ble BIS valp 6-9 måneder begge dager! For øvrig var det mange røde sløyfer og gode kritikker til retrieverne fra Agder!

Rossie gratulerer også Kennel Waterloo (hvor Rossies far bor) med flotte resultater!

         
            

     
Dato: 24. august 2005
3 dager til utstilling og Rossie har fått våteksem igjen, nå på halsen, heldigvis litt skjult under øret...Så da ble det ny runde med barbering, antibiotikakur og salve hos vetrinæren...  Nå er det slutt på bading om kvelden og å legge seg uten å være tørr bak ørene!


Dato: 22. august 2005
PM for NRK avd Ringerike & Omegens utstilling på Holemoen til helgen kom i posten i dag. 54 påmeldte golden ( hvorav 44 voksne og 10 valper).


Dato: 19. august 2005
PM for NRKs spesialutstilling på Holemoen neste helg kom i posten i dag. 106 påmeldte golden!


Dato: 14. august 2005
Endelig er løpetiden over og Rossie og Bonzo (Hempth's James Bonzo) kunne virkelig utfolde seg på Krogevann i dag (selv om Bonzo nok synes at Rossie fremdeles luktet ganske godt og ikke helt kunne forstå denne litt "pripne" holdningen fra hennes sin side:-)...

Klikk på bildene for å få en større versjon.Dato: 13. august 2005
Ukens bilde (klikk på bildet for å få en større versjon):


Dato: 12. august 2005
Rossie har fått eget domene, www.rossie.no! Det er foreløpig ikke tatt i bruk, men etterhvert (det vil si når jeg har lært meg å lage hjemmeside...) vil sidene her flyttes over.


Dato: 5. august 2005
Noen bilder fra dagens treningstur i Baneheia:

Klikk på bildene for å få en større versjon.


            

       

         

Dato: 31. juli 2005
Ukens bilde (klikk på bildet for å få en større versjon):Dato: 29 - 31. juli 2005
Vi har igjen vært på utstillingstokt med Elin, Bonzo (Hempt's James Bonzo), Sandi (Hempt's Sandi)og Odin (Hempt's Jack Odin). Denne gangen var det Sarpsborg og Moss som stod for tur. En svært hyggelig tur til tross for at det regnet i strie strømmer på Østlandet! Det ble 1 AUK begge dager med god kritikk (synes nå vi da...), men ikke plassering i konkurranseklassen. Resultat og kritikk er lagt ut her.

Klikk på bildene for å få en større versjon.

       

Rossie sender igjen sine gratulasjoner til Kennel Pebishar for flotte resultater, samt til Kennel Lireena som hadde stor suksess med N uch Lireena's Guri Gabrielle og Lireena's Judith Josephine! Og ikke minst til Hempth's hundene!


Dato: 28. juli 2005
PM for utstillingen i Sarpsborg (NRK avd Østfold) til helgen kom i posten i dag. 61 påmeldte golden hvorav 10 valper.


Dato: 26. juli 2005
Rossie er nå klar for det store utland (dvs ferdig rabiesvaksinert..).

Våteksemet er endelig borte!


Dato: 23. juli 2005
Ukens bilde (klikk på bildet for å få en større versjon):
Dato: 21. juli 2005
PM for utstillingen i Moss neste helg kom i posten i dag. 75 (!) påmeldte golden hvorav 15 valper


Dato: 20. juli 2005
Da er Rossie påmeldt til utstillingene på Ringerike 27.08.2005 (Retrieverklubben avd Ringerike) og 28.08.2005 (Retrieverklubbens spesialutstilling). Det er antagelig noe av det siste vi rekker av utstillinger i år før Rossie begynner å røyte.


Dato: 15. juli 2005
I dag fikk Rossie løpetid igjen... så da ramler vel "all" pelsen snart av igjen;-(  Heldigvis er hun ferdig med den "verste" perioden før utstillingene i Østfold. Ellers er hun svært snill og grei når hun har løpetid, aldri noe tull. Men det blir nok dårlig med turer med hundevenner fremover...;-(

Våteksemet er imidlertid blitt bedre;-)


Dato: 13. juli 2005
I går badet vi Rossie og oppdaget at hun hadde fått våteksem bak øret! Så da ble det barbering, antibiotikakur og salve hos vetrinæren... Heldigvis ser det ut til å gå bra, i dag er det bedre allerede, det er ikke "illrødt" og "væskende" lenger. Hun er flink til å la være å klø, så foreløpig slipper hun "lampeskjerm", og det er hun nok glad for..

Klikk på bildet for å få en større versjon.


Dato: 10. juli 2005
Noen nye "prøvebilder" fra badetur til Krogevann med Elin og Bonzo (Hempth's James Bonzo):

Klikk på bildene for å få en større versjon.

   


Dato: 9. juli 2005
Puh!! Første dag av ferien, stekende sol og 31 grader i skyggen! Hvordan skal dette gå de neste fire ukene? Det er ikke lett å være hund i denne varmen... Rossie har stor sett holdt seg i "skyggehjørnet" sitt i hagen, i tillegg til at vi har både hatt ettermiddagsbad og kveldsbad i Fiskåvann for å holde temperaturen nede!

Ellers strever vi litt i varmen med å finne ut av "teknikken" på vårt nye kamera ;-). Rossie er en velvillig modell, men det er ikke lett å finne ut av alle innstillingene... Noen "prøvebilder" har vi imidlertid lagt ut.

Klikk på bildene for å få en større versjon.

    


Dato: 3. juli 2005
Rossie er påmeldt til utstillingene i Sarpsborg og Moss 30. og 31. juli 2005 (NRK avd Østfold og Moss & Omegen Hundeklubb).


Dato: 22. juni 2005
Noen bilder av Rossie, Bonzo (Hempth's James Bonzo) og Dina (Deeside's Sweet Sensation) fra dagens jakttrening (jaja, vi trente litt også..).

Klikk på bildene for å få en større versjon.

Dato: 21. juni 2005
Endret layout (forsidebilde, banner, buttons osv) på sidene, i alle fall på det som er mulig å endre på for en amatør;-)


Dato: 18. juni 2005
Rossies side er oppdatert med nye bilder (og endelig har vi fått skrevet noen ord om henne).


Dato: 10-12. juni 2005
Fredag ettermiddag pakket Elin, Kamilla og jeg bilene fulle med hunder og bagasje og reiste fra Kristiansand i strålende solskinn! Reisemålet var Oslo og Drammen, og henholdsvis utstillingene til NRK avd Oslo og Omgen og NKK avd Drammen. En svært hyggelig tur både for to- og firbente! Rossie debuterte i ny klasse (AUK). Det ble 1 AUK begge dager, og tatt i betraktning den harde konkurransen, Rossies "pelsmengde" og litt "sene" utvikling, er vi fornøyd med resultat og kritikk. Vi fikk praktisert alt vi hadde lært på utstillingskurset, så nå får vi bare vente litt på at Rossie utvikler seg ferdig og får fyldigere pels før vi stiller igjen. Kritikkene kan du lese her.

For øvrig vil Rossie gjerne gratulere Kennel Pebishar med strålende resultater!

Bilder fra turen;


Rossie, Sandie (Hempth's Sandie), Bonzo (Hempth's James Bonzo) og Pan (Hempth's Pans Promise)
 


Cathrine & Rossie                                                                                               Foto: Elin Van Gasteren


Kamilla og Pan


Sandie og Bonzo


Dato: 5. juni 2005
I dag har vi vært på siste del av utstillingskurset (It's Showtime!) til Jonna Sandèn og Lene Weum!Kurset har vært kjempebra, og vi har lært masse!

Her er "handlerkritikken" vi fikk av dommer Nina Skjelbred (Kennel Covenstead) i avslutningskonkurransen;

Meget bra tannvisning. Hunden vises stående i meget god balanse. Meget god kontakt mellom hund og fører. Fører er meget påpasselig med retningen. En hund som er enkel å bedømme både stående og gående. Velvist.Link til flere bilder fra kurset: Simon Says

Rossie vil for øvrig gjerne gratulere sin "hjerteflatvenn" Hempth's James Bonzo med en super 3. premie på jaktprøven i dag!
Dato: 4. juni 2005
I dag har vi besøkt "bestemor" på Gjøvik igjen! Det var ikke fullt så skummelt denne gangen... Rossies søster Goldie (Pebishar's Sabrina) var også på besøk for å få en siste shining til utstillingen neste helg! Det blir gøy å gå på utstilling sammen!

Bilde av søstrene, Rossie til venstre og Goldie til høyre:
Dato: 22. mai 2005
Rossie har vært på jakttrening i dag og apportert sin første måke i vann! Etter å ha vært mer enn skeptisk til døde kråker og kaniner på land (forståelig nok...), hentet hun endelig måken som ble kastet på vann og kom pent inn med den til en jublende eier! Vi har dessverre ikke bilde av begivenheten ;-)Dato: 15. mai 2005
I dag har Rossie blitt mentaltestet, og hun bestod karaktertesten (K-test)! Rossie var verken skuddredd eller overfølsom for annen lyd, og reagerte/avreagerte helt som hun skulle på "bevegelige" og "stillesittende" grønne menn i skogen. Resultatet/kritikk er lagt inn her. Flere bilder fra begivenheten er lagt ut her.


Dato: 10. mai 2005
Rossie er påmeldt til NRK Oslo og Omegen og NKK Drammen. Så får vi se om pelsen kommer tidsnok


Dato: 8. mai 2005
I helgen har Rossie vært tilskuer på utstillingene (NKK lørdag og NRK søndag). Var nok ikke så fornøyd med det, nei, spesielt ikke på søndag da hun for det meste måtte ligge i bilen mens andre måtte skrive kritikker for dommeren... Det hjalp litt da Elin var snill å luftet henne, og så ble det jo både pølser, smørbrød og vafler på Rossie når utstillingen var over som plaster på såret.. Men neste år vil vi også stille! Da håper vi at pelsen er på plass!

Det ble mange flotte kritikker og resultater for agder-retrieverne, gratulasjoner til dere alle! Rossie gratulerer spesielt lekekamerat Bonzo (Hempt's James Bonzo) som ble 1 AK, 2VK med CK på NKKs utstilling på lørdag, kun slått av sin (og Ricos) bror Hempt's Otard som ble champion! Nesten et nytt CERT til Bonzo! Bilder og noen resultater fra utstillingene er lagt ut her.


Dato: 6. mai 2005
Diverse oppdateringer av siden, nytt forsidebilde, oppdatering av planer/utstillinger.


Dato: 30. april 2005
Rossie stortrivdes på hotell! Kunne visst hoppe så mye man ville i den sengen (også)! Men de var litt kjipe med frokosten der, var visst noen som måtte være sultne til et utstillingskurs eller noe.. Bilde av Dronningen Av Holmenkollen er lagt ut her.

Utstillingskurset var meget lærerikt (lærte mange "tjuvtriks"...). Men med så mange svarte flat'er måtte jo den lille frøkenen ta seg en løpetur ("sprint" er vel kanskje mer dekkende...) på egen hånd for å hilse på.. Godt ikke det var utstilling på ordentlig! 14 sorte og 1 hvit som i aktivitetsnivå telte for 3 sorte.. Tror de var litt overrasket over at det var såpass liv i den lille hvite? Bilde er lagt ut her.

Linker til sider med flere bilder fra kurset: Far & Flyg og Kennel Lotchek


Dato: 29. april 2005
I dag har vi vært på besøk hos "mormor" og "morfar" på Gjøvik. Det var litt skummelt der med alle hundene som bjeffet ved anskomsten, alle mot en liksom... Var relativt spak da, hmm.. Mye nytt var det også, klipping på bord og greier, men etter noen vafler ble det meget bedre, til og med frisør "mormor" kunne få hilse ordentlig på.. Etterpå var det trening med bl a søsteren Goldie. Hun hadde pels, ja, i motsetning til visse andre.. Det blir visst ikke utstilling på oss denne gangen heller.. selv om det er på hjemmebane.. Bilder av søstrene er lagt ut her.


Dato: 26. april 2005
Huff, Rossie har fått "watertail"! Halen har hengt rett ned i noen dager på grunn av for mye bading på søndag, men etter at det ble innført badeforbud har det begynt å komme seg... Vi håper alt er i orden til helgen når vi skal på utstillingskurs i Oslo samt besøke Rossies "besteforeldre" på Kennel Pebishar på Gjøvik. Rossie gleder seg til å få møte sin mor og kanskje sine søsken igjen!


Dato: 17. april 2005
I dag har vi vært på søndagstur med noen av "hundevennene" i retrieverklubben. Her fikk Rossie løpt etter dummyer og rast fra seg med de andre hundene, og etterpå orket hun ikke engang å jage katten... Bilde av hund og katt er lagt ut her.

Vi fikk også tatt bilde av Rico og Pan på søndagsturen. Disse er lagt ut her. 


Dato: 16. april 2005
I dag har Rossie vært på utstillingskurs med retrieverklubben på Hamresanden. Her fikk vi øve på å løpe fint og stå leeeeenge stille blant andre hunder... En flott dag med mange hunder og strålende solskinn. Bilde er lagt inn her.


Dato: 15. april 2005
Lagt inn bilder av Rossies hundevenner her. Flere bilder kommer.


Dato: 14. april 2005
Lagt inn noen flere bilder i albumet. Lagt inn link til Akilla sin side på linkesiden.


Dato: 10. april 2005
I helgen har Rossie vært "testhund" på karaktertest- og funksjonsanalyse figurantkurs. Rossie fikk bare forsøke seg på karaktertestløypen pga alderen. Bortsett fra en viss skepsis til "bevegelige grønne menn" i skogen gikk det bra med Rossie! Ble offisielt godkjent figurant for K- og FA test.


Dato: 6. april 2005
Rossie har begynt med jakttrening!

Det gikk bra, men vi er selvfølgelig på nybegynner stadiet ennå... 


Dato: 26. mars 2005
Endelig fikk vi sett bilde av Rossies søsken. Her er link til bilde av Rossies kullbror Pebishar`s Silvanus. Vi har også fått hilsen fra Rossies kullsøster Pebishar`s Sabrina i gjesteboken!
 

Dato: 20. mars 2005
Alle gratulasjoner til gjengen fra NRK Agder som reiste til Rogaland og fikk strålende resultater!


Dato: 19. mars 2005
Rossie stilles ikke på utstillingene i Rogaland i helgen likevel pga lite pels..